Het is goed om altijd te weten dat voor het wonen op een duurzame manier het mogelijk is om op verschillende manieren dat te bewerkstelligen. Het leuke ervan is dat je daarvoor niet al te veel voor hoeft uit te geven en je met eenvoudige handelingen al voor een woning kunt zorgen die je niet alleen geld zal besparen op termijn, maar zeker ook ervoor zal zorgen dat  op vele manieren het woongenot er beter van zal worden. Om je hierbij even op weg te helpen zullen de volgende 7 tips dan ook goed toegepast kunnen worden:

  • Pas de verlichting aan: vaak wordt dit punt wel over het hoofd gezien terwijl het op jaarbasis wel behoorlijk bijdraagt aan de elektriciteitsrekening. Probeer daarom zoveel als mogelijk over te stappen op LED-verlichting en zal deze eenmalige investering (de lampen gaan wel lang mee) niet alleen geld besparen op de rekening, maar ook voor een andere sfeer zorgen.
  • Kies voor praktische spullen in het huis: combineren is dé manier om op een efficiёnte manier om te gaan met het gebruik van spullen in en rond het huis. Vermijd daarom ook “moment” aankopen die je maar een paar dagen leuk zult vinden en op den duur gewoon ergens in een vergeethoekje gaan komen te staan.
  • Laat de zon naar binnen schijnen: zonlicht zorgt niet alleen voor positieve energie in het huis, maar helpt het ook bij het verwarmen. Probeer daarom zoveel als mogelijk de ramen te laten plaatsen op plaatsen waar ze de meeste zonlicht zullen kunnen doorlaten. In een bestaande woning kies je er gewoon voor om dunne gordijnen te plaatsen die het licht niet tegenhouden.
  • Plaats een waterbesparende douchekop: goedkoop te krijgen bij de bouwwinkel en bovendien zelf te installeren, bespaar je op zo een manier niet alleen op water , maar heb je de “investering” snel terugverdiend. Dit is misschien wel één van de meest eenvoudige manieren om een goede stap te zetten in de richting van een duurzame woning.
  • Goede isolatie is een grote bespaarder: in de koude maanden is de verwarming onmisbaar, maar is een efficiёnte distributie ervan zeker gewenst. Ook de isolatie speelt daarbij een grote rol en kan er door slim daarmee om te gaan bij de plaatsing een grote besparing worden bewerkstelligd.
  • Wat dacht je van een slimme thermostaat? Ook weer te maken met de verwarming, is dit handig apparaatje in staat op een aparte manier het warmtemanagement van de woning op zich te nemen waardoor je niet alleen steeds kunt genieten van ruimtes die op tijd worden verwarmd, maar merk je ook gelijk aan de rekening op dat die binnen de perken zal blijven.
  • Neem ook eens een kijkje in de kringloopwinkel: een duurzame woning dient natuurlijk ook op soortgelijke wijze ingericht te worden en kunnen spullen gekocht bij de kringloopwinkel daar (mede) een oplossing voor zijn. Door gewoon de verschillende winkels af te gaan of ook tweedehands spullen aan te schaffen door de verschillende advertenties af te gaan, zal het zeker mogelijk zijn om een inrichting te bereiken die naar jouw wens zal zijn.