Huishoudelijke apparaten hebben ons leven een heel stuk gemakkelijker gemaakt. Het aanbod is tegenwoordig echter dusdanig groot, dat we hier een beetje overweldigd door kunnen raken. Is alles wel echt nodig? Welnee! Maar het is wel heel leuk om van veel dingen gebruik te maken. Het maakt het werk leuker, sneller en gemakkelijker. Tegelijkertijd zijn er ook huishoudelijke apparaten die door de jaren heen simpelweg onmisbaar zijn geworden. 

Maar welke zijn dit dan? Welke apparaten moet je echt in huis halen zodra je voor het eerst op jezelf gaat wonen? Of wanneer je gewoon minder tijd kwijt wilt zijn aan het huishouden? In dit artikel delen we de nodige inspiratie en zetten we de belangrijkste apparaten op een rijtje. 

Stofzuiger 


Met de beste stofzuiger ziet jouw woning er binnen mum van tijd weer heerlijk fris uit. We hoeven eigenlijk niet heel veel meer te zeggen. Er is bijna geen enkel gezin in Nederland meer dat geen stofzuiger gebruikt. Geen wonder, want dit apparaat heeft ons leven toch een heel stuk gemakkelijker gemaakt. Er wordt aanbevolen om voor de hygiëne in huis minimaal eens in de week het huis grondig te stofzuigen. Met jonge kinderen en/of huisdieren zelfs nog vaker. 

Houd er rekening mee dat stofzuigers in alle soorten en maten verkrijgbaar zijn. Kies je voor een exemplaar met of zonder zak? Eentje met snoer of juist zonder? En voor welk merk ga je? Het aanbod is dusdanig groot dat we het begrijpen als je het lastig vindt om een beslissing te maken. Het internet is gelukkig je beste vriend. Bedrijven willen hun product laten testen en bieden deze aan onafhankelijke personen aan. Deze testen vervolgens het product en delen hun bevindingen. Die zien we bijvoorbeeld terug in de zogenaamde top-5 of top-10 lijsten. Heel handig om die informatie te gebruiken, want zo zie je precies welke stofzuiger aan jouw wensen voldoet. Dat scheelt jou weer heel veel uitzoekwerk. 

Strijkijzer 

Toegegeven, hier zijn de meningen tegenwoordig misschien wat over verdeeld. Er zijn genoeg mensen die tegenwoordig de kleding niet meer strijken. Besef echter goed dat je hier met sommige kledingstukken gewoon niet aan kunt ontkomen. Dit zien we bijvoorbeeld duidelijk terug bij overhemden. Als je die enkel wast en niet strijkt, dan kan je hier niet mee voor de dag komen op het werk. Elk gezin moet dan ook wel een strijkijzer in huis hebben. Maak het jezelf zo gemakkelijk mogelijk en kies voor een exemplaar met stoomfunctie. Zo wordt het veel gemakkelijker om de vouwen uit je kleding te halen. 

Keukenapparatuur 

Het maakt eigenlijk niet uit of je een ware keukenprins(es) bent, dol bent op bakken of juist liever een kant-en-klare maaltijd in de magnetron gooit. Iedereen is gebaat bij goede keukenapparatuur. Denk hierbij in elk geval aan de standaard apparaten zoals een mixer en hakmolen. Deze maken het koken net wat makkelijker. Misschien krijg je er dan zelfs nog meer plezier in. 

Ben je dol op stoofpotten, soepen en lekker mals vlees? Overweeg dan ook eens een slow cooker te kopen. Hiermee maak je de heerlijkste gerechten.