Tips / Ideeen

Je kunt er maar niet genoeg van krijgen wanneer het gaat om de nodige adviezen voor het (her) inrichten van het huis en zijn het vooral de laatste trends die het soms zo moeilijk maken om alles netjes op een rij te kunnen plaatsen. Alle smaken verschillen nou eenmaal en is het niet vreemd dat de gemaakte keuzes sosm verkeerd uitvallen. Zo kunnen er nodeloos extra kosten worden gemaakt of is men toch niet tevreden over het eindresultaat. Door vooraf wat goed rond te kijken en de nodige adviezen op te volgen kunnen teleurstellingen voorkomen worden en zal de nieuwe inrichting zeker voor een tevreden gevoel zorgen.

Vergeet niet wat inspiratie op te doen

Rondkijken mag altijd wel en zorgt dat zeker voor de nodige inzichten die mee zullen helpen om tot een eigen apart ontwerp te komen. De nodige inspiratie kan worden opgedaan door de verschillende websites af te gaan die over het onderwerp handelen, maar ook door zoveel als mogelijk (indien mogelijk natuurlijk) zelf gewoon rond te kijken in bijvoorbeeld het huis van vrienden en familie. De beste manier om te zien hoe zo een trend in werkelijkheid uitpakt is door het in het echt te bezichtigen.

Waarom geld uitgeven als je het zelf kunt doen?

Je hoeft niet bepaald een handige doe-het-zelver te zijn om tal van werkzaamheden in en rond het huis zelf ter hand te kunnen nemen. Roep daarbij desnoods de hulp in van een huisgenoot of een handige kennis. Zo kan je op een eigen manier toch invulling geven aan de wens tot een fris en aangepast interieur waarbij je niet diep in jouw buidel hebt moeten tasten. Het voordeel van deze aanpak is ook dat je heel goed in staat zult zijn om aan jouw eigen ideeёn invulling te geven.

Probeer zoveel als mogelijk te combineren

Het is echt wel zonde om bij een herinrichting haast alle oude spullen weg te doen en daarvoor in de plaats nieuwe te plaatsen. Door te combineren kan er een middenweg worden gekozen voor het behouden van een deel van het oud interieur en vorm je op zo een manier een apart ontwerp die geen tweede zal kennen. Indien je er toch ertoe overgaat om alles te vernieuwen kies je dan ook voor spullen die eenvoudig te verwisselen zijn. Zo zal een complete woonkamerset wel leuk staan, maar ben je daarmee wel verplicht ook alles te vervangen indien je wat verandering wenst.

Wat is de opzet die je wilt bereiken?

Wel een een gekke vraag misschien, maar is het juist op dit punt dat men vaker de mist in gaat en moeilijk de knoop kan doorhakken. Vaak is de beїnvloeding groot en schaft men op basis van een snel genomen besluit de nodige spullen aan waar je later toch nog spijt van zult krijgen. Ook bij het uitvoeren van werkzaamheden aan het huis is het belangrijk dat je duidelijk en zonder twijfel aan zal kunnen geven wat er verwacht wordt en zullen misverstanden zo vermeden worden.