Je bent net verhuisd en dat is spannend. Alles is nieuw: een nieuwe buurt, nieuwe mensen rondom je en een nieuwe woning. Als je verhuisd heb je dus de kans om helemaal opnieuw te beginnen en dat geldt ook voor je inrichting. Je hoeft van je nieuwe woning dus zeker geen exacte kopie te maken van het huis waarin je woonde. Ontdek hier enkele tips die je kunnen helpen bij het inrichten van je huis, als je juist verhuisd bent!

Alles kan en alles mag
Natuurlijk hangt dit ergens wel af van het feit of je de nieuwe woning gehuurd of gekocht hebt. Huurwoningen hebben een aantal regels omtrent veranderingen en als je van plan bent om een aantal werken te laten uitvoeren, kan je dus in dat gevat het best ten rade gaan bij de huisbaas. Maar over het algemeen geldt dat verhuizen naar een nieuwe woning betekent dat je kan beginnen met een schone lei. Alles kan en alles mag dus!

Zet je idee op papier

Denk eerst eens even goed na over hoe je de inrichting in je nieuwe woning en schrijf al je ideeën netjes op. Denk erover na in detail: welke kleur je gaat gebruiken op de muren, welke stijl van meubels je wilt gaan kopen en of alles mooi samen past, enzovoort. Maak de inrichting overzichtelijk door een plattegrond te maken. Zo kan je makkelijk zien of je idee zou werken en zie je goed waar je meubels kunnen staan. De stijl en kleur kan je makkelijk organiseren via een moodboard. Een moodboard is een soort van bord (kan een prikbord zijn of magnetisch) waar je allerlei afbeeldingen van interieur ideeën op gaat plaatsen. Een moodboard maakt het makkelijker om exact te weten te komen welke stijl je leuk vindt en welke meubels je ervoor nodig hebt.

Bepalen welke meubels je mee wilt gaan verhuizen en welke je gaat kopen
Eens je een concreet idee hebt, kan je gaan bepalen welke oude meubels in deze nieuwe inrichting zouden passen en welke niet. Bekijk goed je ideeën, je moodboard en je plattegrond om zo een lijstje te maken met spullen die je nog wilt kopen. Als je met een strak budget zit, kan je ook altijd opteren voor tweedehandsspullen. Op een tweedehandsmarkt kan je vaak leuke spullen tegen een lage prijs vinden, en deze zijn vaak met een laagje verf weer zo goed als nieuw!