FAQ

Vraag: het is voor mij niet eenvoudig om steeds te moeten investeren in een aangepast interieur, maar wil ik wel graag de nodige veranderingen aanbrengen. Heb je misschien enig idee hoe ik dat kan klaarspelen met een klein budget?

Antwoord: wijzigingen in het interieur kunnen inderdaad wat prijzig uitpakken , maar zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om heel wat zelf te doen en zo de kosten voor een groot deel omlaag te krijgen. Denk bijvoorbeeld maar aan het zelf verven van de wanden of het gebruik van een nieuw kleedje voor het bankstel in plaats van er een nieuwe te kopen.

Vraag: het valt mij soms op dat er verschillende woontrends aangeprezen worden en je er niet altijd een knoop aan kunt vastknopen. Hoe kan ik uit al deze aanbevelingen toch een trend uitkiezen die het voor mij eenvoudiger maakt om ook snel veranderingen aan te kunnen brengen?

Antwoord: er worden inderdaad tal van trends aangeprezen en kan het wel moeilijk worden daar ѐѐn uit te kiezen waar je niet het heel interieur voor hoeft te vervangen of andere grote veranderingen hoeft aan te brengen. Probeer daarom een balans te vinden tussen wat de laatste trend is en jouw persoonlijke voorkeur(en). Zo zorg je ervoor dat je lang zal kunnen genieten van het interieur en met relatief kleine veranderingen toch een andere sfeer kunt creeёren.

Vraag: voor de verbouwing waar ik echt jaren voor heb moeten sparen wil er wel voor zorgen dat alles naar wens zal verlopen en de verrichte werkzaamheden een duurzaam karakter zullen hebben. Zijn er zaken waar ik specifiek op zal moeten letten?

Antwoord: een verbouwing kost inderdaad handen vol geld en wil een ieder dan wel de garantie hebben dat het werk goed uitgevoerd zal worden. De basis hiervoor is een goede aannemer die een goed naam heeft op zijn werkgebied. Deze zijn vaker niet de goedkoopste die er te vinden zijn, maar is het kwaliteitsverschil groot en kan je altijd nog een beroep op ze doen wanneer achteraf blijkt dat ze toch ergens een steekje hebben laten vallen. Ook beschikken zulke aannemers over het juist gereedschap en de nodige kennis om een goede afwerking te garanderen en zal je nog jaren kunnen genieten van de professioneel uitgevoerde werkzaamheden.

Vraag: de veiligheid van mijn gezin staat voor en is het daarom ook dat ik het besluit genomen heb om wat aanpassingen in het huis te verrichten. Zo denk ik eraan om de deuren en ramen wat extra te verstevigen. Is het echter wel nodig om dan ook nog te investeren in een (duur) alarmsysteem?

Antwoord: bij het beveiligen van een woning is het altijd de vraag hoeveel men in staat is erin te investeren. Met beveiligde ramen en deuren ben je inderdaad al een heel eind op weg, maar werken deze maatregelen in de praktijk eerder vertragend voor de criminelen dan dat ze hun weerhouden om toch een poging te wagen. Een alarmsysteem heeft dan weer een heel andere werking en oefent voor grote groepen criminelen als absoluut afschrikmiddel om niet eens een poging te wagen.